Wykorzystaj mięso z zupy by zrobić przesmaczny klasyczny posiłek dla swoich najbliższych!

Każdej pani domu zależy aby jej bliscy byli posileni i szczęśliwi, czytając przepisy na dania główne wyłania te, które będą odpowiadać wszystkim mieszkańcom. Królem pośród potraw, które wszystkim odpowiadają są krokiety z mięsem, tak ochoczo podawane na wielu rodzinnych okolicznościach.

naleśnik

Autor: Heather
Źródło: http://www.flickr.com
Zrób przepyszne krokiety z mięsem w których zakochają się Twoi bliscy

Jeśli zostało Ci się mięso z warzenia zupy i nie masz pomysłu jak je spożytkować, przyrządzenie z niego krokietów będzie perfekcyjnym wyjściem w tej sytuacji! Wymagane produkty to: mięso drobiowe i kiszona kapusta wymagane do nadzienia, następnie pół litra mleka, pół litra niegazowanej wody, 2 jajka, 400 g mąki pszennej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, olej - na ciasto. Dodatkowo do końcowego oblepienia naleśników będą potrzebne 2 jaja i bułka tarta. Sprawdź strona.

Sposób przyrządzenia

krokiet

Autor: Martin Cooper
Źródło: http://www.flickr.com

Rozpoczynając od farszu: ugotowane mięso należy posiekać - można do tego zadania wykorzystać robota kuchennego lub zrobić to własnoręcznie. Kolejnie pora na kapustę kiszoną - trzeba ją ugotować do czasu gdy stanie się miękka.

Tak pochłonął Cię nasz wpis, że masz chęć na kolejne artykuły? Żaden problem. Najnormalniej w świecie wejdź w hiperłącze do strony i czytaj bez limitów.

W porze gotowania należy doprawić ją liściem laurowym i zielem angielskim, które po zakończeniu gotowania należy z niej usunąć. Gdy już zmięknie odcedzamy wodę i kładziemy do ochłodzenia. W tym samym czasie kroimy cebulę i obsmażamy. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Mamy zrobiony farsz, pora na placki. Mleko, wodę, jajka, mąkę i proszek do pieczenia miksujemy. Porządnie nagrzewamy patelnię i staramy się zrobić wąskie naleśniki. Gdy mamy już farsz jak i naleśniki, kolej na połączenie ich w całość. Na rozwinięty naleśnik nakładamy farsz zajmując tylko górny fragment naleśnika, delikatnie zwijamy po czym zawijamy krawędzie naleśnika, tak by farsz nie wydostało się, kiedy mamy już zabezpieczone krawędzie możemy zrolować naszego krokieta do końca.W następnej kolejności maczamy krokiety w jajku i bułce tartej i wrzucamy na patelni. Smażymy je wedle własnych upodobań - na złociście lub bardziej przypiekamy co da barwę brunatny. Krokiety z mięsem nie istnieją bez barszczu czerwonego, przyrządź więc barszcz, który będzie znakomitym uzupełnieniem przygotowanego dania. Barszcz możemy ugotować samemu lub użyć gotowych zup. Teraz zostaje już jedynie usiąść z bliskim przy stole i rozkoszować się jedzeniem!